Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ενημέρωση από τον Σύλλογο Γονέων 6ου Δημοτικού Ιλίου

Ίλιον, 28 Μαρτίου 2014

   Αγαπητοί γονείς,

   Οφείλουμε μια απάντηση σε όσα απαράδεκτα και συκοφαντικά αναφέρονται –επί μήνες- από το διευθυντή του σχολείου εναντίον μας. Αποκορύφωμα ο μονόλογος στις 21/3/14, στην ενημέρωση γονέων, ο οποίος εξελίχθηκε σε παραλήρημα.

   Η απάντησή μας λοιπόν είναι ότι αυτό που μας καταλόγισε ο διευθυντής ως μομφή, είναι χρέος και τιμή μας. Δηλαδή, ενώ μας ζήτησε να μιλήσουμε στους γονείς για οικονομική συνεισφορά για κάλυψη των αναγκών του σχολείου και να το παρουσιάσουμε ως δήθεν δική μας ιδέα διότι ο ίδιος είναι δημόσιος υπάλληλος και δεν μπορεί, εμείς δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται. Οι γενικές μας συνελεύσεις έχουν αποφασίσει ότι η θέση μας για ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ για όλους, χρηματοδοτούμενη αποκλειστικά από το κράτος είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι στο ρόλο μας αρμόζει η διεκδίκηση όσων δικαιούμαστε από την πολιτεία.

   Έκτοτε άρχισε ένας «πόλεμος» εναντίον του Δ.Σ. με καθημερινές επιθέσεις από μικροφώνου μετά την πρωινή προσευχή. Παρουσία μαθητών -εννοείται και των παιδιών μας-εντελώς αντιπαιδαγωγικά, μας κατηγορεί ισχυριζόμενος ότι: «αυτός ο σύλλογος είναι ντροπή», «ο σύλλογος κοστίζει πολύ στο σχολείο», «καίει σόμπες και ανάβει φώτα». Επιπλέον, ψευδώς και συκοφαντικά, υποστήριξε ότι όταν αποχωρούμε από το σχολείο αφήνουμε τα νερά να τρέχουν!!! τα φώτα ανοιχτά!! εμφανίζοντάς μας περίπου ως δολιοφθορείς που προκαλούν ζημιές στο σχολείο!!! Εντέλει δε, ισχυρίστηκε ενώπιον όλων των μαθητών και γονέων, ότι κακώς πληρώνουν για δραστηριότητες των παιδιών που είναι δωρεάν, εμφανίζοντάς μας δηλαδή ότι ενεργούμε με ιδιοτελή κίνητρα για προσωπικό όφελος. Άφησε χυδαία υπονοούμενα εις βάρος μελών του Δ.Σ. ότι προωθούν προσωπικές επαγγελματικές επιδιώξεις μέσω του συλλόγου με κριτήριο το προσωπικό κέρδος. Έφτασε στο σημείο να στοχοποιήσει δημοσίως ένα δεκάχρονο παιδί ότι τάχα συμμετείχε σε σκευωρία εναντίον του!!! Ο παιδαγωγικός ρόλος πήγε περίπατο.

ΕΚΤΕΘΗΚΕ

   Είναι προφανές ότι εφαρμόζει κατά γράμμα και βήμα-βήμα ότι ορίζει το «Νέο» Σχολείο. Ένα σχολείο στο οποίο οι γονείς βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, δάσκαλοι με μισθούς πείνας και χρηματοδότηση από ιδιώτες, τους οποίους εκθειάζει και προβάλλει ως παράδειγμα προς μίμηση προτρέποντας τα ανήλικα παιδιά μας να τους χειροκροτούν. Στα πλαίσια αυτά η επαρκής χρηματοδότηση των αναγκών του σχολείου, έστω και αν προέρχεται από χορηγίες ιδιωτών, είναι καλοδεχούμενη καθώς αποτελεί προϋπόθεση καλής αξιολόγησης.

   Υπερέβη τα εσκαμμένα λέγοντας: «Η πολλή δημοκρατία βλάπτει». Αυτό το μαθαίνει και στα παιδιά μας;

   ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΡΗΤΑ ότι:

  1. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια «ιδιωτικοποίησης» του σχολείου
  2. Θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία της υπόληψής μας από συκοφαντικές επιθέσεις.

    Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...